Imunitní systém : informace pro každého - Ferenčík, Miroslav, 1932-2014; Rovenský, Jozef, 1943-2024; Shoenfeld, Yehuda; Maťha, Vladimír (Grada Publishing, 2005)
Publikace je přínosem pro odborníky i laiky – je určena zejména studentům středoškolského i vysokoškolského studia, laborantům, medikům, farmaceutům, biochemikům, biologům a samozřejmě lékařům. Tato učebnice má leccos navíc, co v existujících českých imunologiích dosud nezaznělo: jsou zařazeny kapitoly o prionózách, o imunotoxikologii, o vztazích nervového, endokrinního a imunitního systému. To jsou okruhy, kterým se většina autorů pro náročnost obvykle vyhýbá.