Asertivita v partnerství - Praško, Ján, 1956- (Psychologie pro každého, 2005)
Dobrá komunikácia v partnerstve je otvorená, jasná, prehľadná a ústretová. Tento nárok je však natoľko vysoký, že sa ho nedarí naplniť ani tým najlepším dvojiciam. Kniha je nápomocná v tomto smere. Je o láskavej tolerancii, pozornosti, ústretovosti, ochote prekonať vlastný egocentrizmus, o láske a spôsoboch , ako ju navzájom vyjadriť. Radí ako tieto zručnosti posilňovať v sebe i v druhých, ako ich rozvíjať a pestovať