Manželská poradna aneb tam, kde vlastní síly nestačí - Šmolka, Petr; Pacek, Daniel (Praha : Grada Publishing, 2007)
Napriek skoro už štyridsaťročnej histórii, je pre mnohých z nás prostredie manželských poradní stále ešte obostreté množstvom mýtov, nejasností a záhad. Čím menej o nich vieme, tým viac je priestoru pre prípadné fantázie. Nejasné môžu byť aj predstavy o prapodivných bytostiach, s ktorými sa v nich môžeme stretnúť. Nemožno dokonca vylúčiť ani to, že existujú i takí, pre ktorých pojem manželská poradňa takmer splýva s predstavou servisu, v ktorom nám pokazeného partnera (najlepšie na počkanie) opravia. Možno aj preto sa autori tejto publikácie rozhodli aspoň trochu poodhaliť rúško nad tým, čo sa v skutočnosti za poradenskými dverami odohráva, a s akými príbehmi sa v nich stretávame a aké sú možnosti úplne základných intervencií. Pre väčšiu názornosť zvolili formu autentických poradenských dialógov medzi klientom a jeho poradcom (terapeutom). Každý príbeh potom zhrňujú do pomyselného desatora inšpirácií ako pre jeho aktérov, tak snáď aj pre podobne "postihnutého" čitateľa
Keywords: manželstvo -- psychológia; poradenstvo -- metódy -- využitie; partneri manželskí -- psychológia; rodina -- psychológia; súrodenci -- psychológia; muži -- psychológia; ženy -- psychológia; príručka; práce populárne