Manželství s nervákem : aneb Jak přežít v problematickém manželství a nezhroutit se z toho - Novák, Tomáš, 1946- (Psychologie pro každého, 2006)
Máte doma nerváka? Máte doma žiarlivca? Máte doma hysterika? Máte doma človeka, s ktorým sa nedá žiť? A vy s ním chcete žiť, len neviete ako. Veď nervák je síce človek svojrázny, citovo trocha labilný, nie však v zásade zlý. Nie je v ňom predovšetkým pachuť podvodu ani pomsty. Psychický stav nerváka je obyčajne v norme. Pokiaľ by sme sledovali jeho dobré vlastnosti, našli by sme spoľahlivosť, ale tiež aj tvorivosť, zodpovednosť, starostlivosť. Pravdaže, tieto dobré vlastnosti sú občas prítomné v trocha "nadmernej koncentrácii". V knihe nájdete stručnú charakteristiku problémových typov, rozbor partnerskej závislosti, väčšina textu je venovaná tomu, ako s problémovými partnermi žiť. Testy a cvičenia vám pomôžu vytvoriť si ochranu proti "výstrelkom" nervákov i postupy, ktoré vám umožnia byť sám sebou