Sám sobě psychologem - Novák, Tomáš, 1946-; Capponi, Věra (Praha : Grada Publishing, 2006)
Svoju psychiku máme zdanlivo na dosah. Iluzórnosť sebapoznania však väčšinou odhalíme v krízových osobných a medziľudských situáciách, v momentoch stresu a krízy, kedy hľadáme životnú spokojnosť a kladieme si otázku, čo od seba a od svojho života očakávame, aké sú naše pravdivé motivácie. Často si potom povzdychneme "nevyznám sa v sebe" či "nevyznám sa v ňom". Osvedčená a úspešná dvojica autorov už v treťom, prepracovanom a doplnenom vydaní svojej knihy pomáha čitateľom prekonať úskalia na ceste k sebapoznaniu, ktoré je nevyhnutné k harmonickému rozvoju osobnosti a k pocitu spokojnosti. Nové vydanie publikácie čitateľa informuje o základných vlastnostiach ľudskej psychiky, o meraní inteligencie, emóciách, náladách, asertivite, komunikácii s ostatnými ľuďmi a tiež ponúka niekoľko relaxačných techník. Formou rozmanitých cvičení a hier má každý šancu naučiť sa lepšie orientovať vo vlastných motiváciách a cieľoch. Novo je zaradená kapitola o asertivite v manželstve a o manželskom a rodinnom poradenstve
Dotlač 3. v r. 2006
Obsahuje bibliogr. odkazy
Keywords: sebaobraz; inteligencia; sebahodnotenie; relaxácia -- psychológia; afekt; komunikácia; asertivita; poradenstvo; manželstvo -- psychológia; príručka; práce populárne