První pomoc - Bydžovský, Jan, 1981- (Praha : Grada Publishing, 2004)
Prvá pomoc je definovaná ako súbor jednoduchých a účelných opatrení, ktoré pri náhlom ohrození alebo postihnutí zdravia alebo života cieľavedome a účinne obmedzujú rozsah a dôsledky ohrozenia či postihnutia. Informovanosť a pohotová reakcia nie sú nikde účinnejšie ako v prípade ohrozenia ľudského života a zdravia. Táto neoceniteľná publikácia, ktorej autor je skúsený profesionálny záchranár, prehľadným a vyčerpávajúcim spôsobom zoznamuje so všeobecnými zásadami poskytovanie prvej pomoci. Autor rešpektuje doporučené aktuálne smernice pre resuscitáciu ILCOR. V knihe nájdeme informácie o kompletnej laickej prvej pomoci, základy anatómie a infekčných ochorení, prehľad obväzovej techniky. Spomenutý je improvizovaný transport, drogová závislosť a minimum o liečivách
Dotlač 2. v r. 2006
Obsahuje bibliogr. odkazy
Ucelená príručka prvej pomoci zostavená na báze najnovších poznatkov pre všetkých potenciálnych laických záchranárov
Keywords: prvá pomoc -- metódy; rany a poranenia; anatómia; fyziológia; choroby infekčné; príručka