Nenechte sebou manipulovat! : jak rozpoznat manipulaci a prosadit svou vůli - Edmüller, Andreas; Wilhelm, Thomas (Poradce pro praxi, 2003)
V tomto sprievodcovi sa dozviete, s akými druhmi manipulácie sa môžete stretnúť a pomocou akých metód sa pred nimi môžete elegantne chrániť, ako si zachovať v rozhovoroch vedených v emocionálne vypätých situáciách iniciatívu, ako v týchto situáciách obhájite svoje záujmy a ako sa môžete účinne brániť manipulácii, vedenej napríklad pomocou klasickej argumentačnej taktiky a taktiky zdĺhavých falošných argumentov. Tak môžete rozhovory - či už v skupine alebo medzi štyrmi očami - viesť vecným a konštruktívnym spôsobom. Vytvorenie atmosféry vzájomnej dôvery, poctivosti, úprimnosti a tolerancie potom bude úplne vo vašich rukách