IQ a testy osobnosti - Carter, Philip (Testy, 2006)
Chcete si precvičiť a pretiahnuť myseľ, odhaliť svoje silné a slabé stránky? Pomocníkom vám môže byť kniha svojou pestrou škálou úloh a testov, známych pod názvom psychometrické testy. Tie v podstate merajú myseľ. Často ich používajú zamestnávatelia pri nábore alebo počas programu rozvoja personálu. V niekoľkých kapitolách sa zoznámite s hlavnými typmi testov, ktoré sú pre tento účel využívané. Sami si vyskúšajte, ako sa vám darí v testoch slovného porozumenia, počítania, logického a laterálneho uvažovania, technických schopností i vo dvoch obsiahlych testoch inteligencie