Freud - Appignanesi, Richard, 1940- (Seznamte se ..., 2004)
Otec psychoanalýzy Sigmund Freud revolučne zmenil spôsob, akým človek premýšľa sám o sebe. Termíny ako superego, neuróza, libido alebo oidipovský komplex sa stali súčasťou nášho slovníka, ale vieme skutočne, čo znamenajú? Kniha Freud predstavuje odľahčenou, avšak fundovanou formou komiksu príbeh života tohto významného psychológa a históriu vzniku základných psychoanalytických teórií. Umožňuje čitateľovi, aby si urobil vlastnú predstavu o Freudovom detstve a výchove vo Viedni devätnásteho storočia, o jeho začiatočnej lekárskej praxi a experimentoch s kokaínom. Čitateľ sa zoznámi aj s vývojom Freudových teórií týkajúcich sa nevedomia, snov či sexuality. Vďaka odborne správnemu, súčasne však zrozumiteľnému kritickému textu a dômyselným ilustráciám sa kniha stala uznávaným úvodom do života a diela S. Freuda a bola preložená do rady jazykov