Uzdravení bez léků : cesta ze stresu, úzkosti a deprese - Servan-Schreiber, David, 1961- (Portál, 2005)
Neurologické vedy aj psychológia zaznamenali v súvislosti s výskumom radikálne zmeny, ktoré sa prejavili hlavne v oblasti neuroemocionálnej terapie v integrácii s podnetmi na určité časti tela, s reguláciou srdečného rytmu a synchronizáciou biologických hodín, s fyzickým cvičením, pôsobením mastných kyselín omega-3 a technikami afektívnej komunikácie. Autor popisuje príbehy ľudí, u ktorých sa prejavilo akútne duševné ochorenie a ukazuje priebeh ich liečby obvyklými postupmi s podávaním liekov a potom liečby s využitím metód, ktoré sa praktikujú prostredníctvom telesných podnetov, ktoré nadväzujú na prirodzené mechanizmy emočného mozgu. Pri výklade vychádza z vlastnej lekárskej praxe, priznáva svoj začiatočný skeptický pohľad na nové prístupy a dokladuje, ako on a jeho kolegovia začali s pozitívnymi výsledkami využívať medicínu emócií