Koktavost : komplexní přístup - Lechta, Viktor, 1948- (Portál, 2004)
Stručná príručka popredného odborníka zhŕňa súčasné poznatky o koktavosti, ktorá predstavuje závažné narušenie komunikačných schopností. Uvádza prehľad porúch plynulosti reči a východiská pre ich hodnotenie, súčasné poznatky o príčinách a vývoji koktavosti, pravidlá a metódy pre jej diagnostiku. Veľká pozornosť je venovaná princípom a metódam liečby s dôrazom na súčasné trendy a prístupy. Autor predstavuje koncepciu komplexnej terapie koktavosti i rôzne techniky a programy. Podrobne sú potom prebrané špecifiká diagnostiky a terapie u koktavosti incipientnej, fixovanej a chronickej