Koktavost : komplexní přístup - Lechta, Viktor, 1948-; Křížová, Jana (Praha : Portál, 2004)
Stručná príručka popredného odborníka zhŕňa súčasné poznatky o koktavosti, ktorá predstavuje závažné narušenie komunikačných schopností. Uvádza prehľad porúch plynulosti reči a východiská pre ich hodnotenie, súčasné poznatky o príčinách a vývoji koktavosti, pravidlá a metódy pre jej diagnostiku. Veľká pozornosť je venovaná princípom a metódam liečby s dôrazom na súčasné trendy a prístupy. Autor predstavuje koncepciu komplexnej terapie koktavosti i rôzne techniky a programy. Podrobne sú potom prebrané špecifiká diagnostiky a terapie u koktavosti incipientnej, fixovanej a chronickej
Obsahuje bibliogr. odkazy
Register
Kniha je určená logopédom, špeciálnym pedagógom, učiteľkám materských škôl, psychológom, foniatrom, psychiatrom, neurológom a tiež ľuďom trpiacim koktavosťou alebo ich blízkym
Keywords: koktavosť -- patofyziológia -- diagnostika -- terapia; poruchy reči -- etiológia -- psychológia -- klasifikácia