Konflikty mezi lidmi - Křivohlavý, Jaro, 1925- (Praha : Portál, 2002)
Konflikty medzi ľuďmi vznikajú a budú vznikať neustále. Pre niekoho je ich riešenie výzvou, pre iného sú nočnou morou. Profesor Křivohlavý popisuje jednotlivé druhy konfliktov, ako sú napríklad konflikty predstáv, názorov, záujmov, postojov, konflikty vnútorné a konflikty medziľudské, a zaoberá sa aj rôznymi typmi ich riešenia (súperenie, spolupráca). Súčasne ukazuje rozdielny prístup k riešeniu konfliktov, a to podľa veku, pohlavia a typu osobnosti. Rozoberá vplyv konfliktných situácii a postojov účastníkov na ich vzájomnú dôveru a schopnosť ďalšej spolupráce. Na základe mnohých našich a zahraničných experimentov dokazuje účinnosť rôznych modelov strategických plánov riešenia konfliktov a taktických zásahov do konfliktných vzťahov
Obsahuje bibliogr. odkazy
Kniha je určená študentom psychológie a ďalších sociálnych odborov, ľudom pracujúcich na miestach, kde môžu ľahko vznikať konflikty, a tiež záujemcom, ktorí sa chcú dozvedieť viac o ľudskej komunikácii a efektívnom riešení konfliktov
Keywords: vzťahy medziľudské; konflikt psychologický; riešenie problému -- klasifikácia; modely psychologické; správanie spolupracujúce; osobnosť; dôvera