Dětský autismus : přehled současných poznatků - Hrdlička, Michal, 1965-; Komárek, Vladimír, 1949- (Portál, 2004)
Detský autizmus predstavuje závažnú vývojovú poruchu, pre ktorú je charakteristická narušená komunikácia a schopnosť vytvárať vzťahy s ľuďmi, nutkavá túžba po nemennosti a ďalšie príznaky vážne postihujúce jedinca i jeho okolie. V poslednej dobe sa podarilo dosiahnuť rady dôležitých pokrokov v porozumení ako príčinám tejto choroby, tak možnostiam jej terapeutického ovplyvnenia. Publikácia zhŕňa nové zahraničné i domáce poznatky o detskom autizme a spektre príbuzných porúch s dôrazom na výskumné a klinické skúsenosti autorov, ktorí sa problematikou zaoberajú. Zahŕňa i otázky organizácie nadväznej psychosociálnej starostlivosti