Štěstí začína uvnitř - Powell, John; Lišková, Vlasta (Praha : Portál, 2000)
Šťastie je prirodzený stav - šťastie je pre každého dosiahnuteľné - za svoje šťastie je každý zodpovedný sám - šťastie je „vedľajší produkt“ - konkrétne úlohy na ceste za šťastím. "Prirodzeným stavom bytosti menom človek je byť šťastný. Verím, že Boh nás stvoril k tomu, aby sme boli šťastní teraz v tomto svete i naveky vo svete budúcom. Z toho logicky vyplýva: pokiaľ je človek stále nešťastný, niečo nie je v poriadku. Niečo chýba. Samozrejme to nemusí byť vinou alebo nedorozumením tohto človeka. Avšak trvám na tom, že niečo chýba. Dúfam, že myšlienky a skúsenosti, ktoré vám ponúkam v tejto knihe, vám pomôžu na ceste ku stále väčšiemu šťastiu.“
Názov originálu: Happiness is an inside job
Keywords: šťastie; osobnosť; kresťanstvo; sebahodnotenie; emócie; komunikácia