Muž a žena - návod k použití - Šmolka, Petr (Portál, 2004)
Hodíme sa k sebe? Ako sa vyrovnať s materskou. Prečo sa ženy rozvádzajú a muži len zahýbajú? Výchova detí (nie len v Čechách). Fáza psychorozvodu. Praktická príručka mapuje hlavnú problematiku partnerského a manželského spolunažívania, od výberu partnera cez rozdielne predstavy a priania žien a mužov, partnerskú starostlivosť o deti, vzťah k prarodičom až po prípadný rozvod a porozvodovú starostlivosť o deti. Každá téma je uvedená obecnejším úvodom, po ktorom autor preberá hlavnú tému alebo problémy, s ktorými sa čitateľ v danej oblasti môže stretnúť. Jednotlivé kapitoly, doplnené konkrétnymi príbehmi, ponúkajú osvedčené pravidlá. Čitatelia tu nájdu aj najčastejšie otázky, ktoré ľudia k problematike kladú, a autorove odpovede na ne