Rodiče určují hranice - Rogge, Jan-Uwe, 1947 (Rádci pro rodiče a vychovatele, 2005)
Knihu Rodiče určujú hranice napísal Jan –Uwe Rogge ako pokračovanie úspešnej knihy Děti potřebují hranice, ktorá oslovila v štyroch vydaniach aj veľa českých čitateľov. Inšpirovaní touto knihou, kládli čitatelia autorovi behom seminárov množstvo otázok, ktoré sa dotýkali problematiky, ktorá zostávala v predchádzajúcej knihe skôr na okraji. Autor sa preto v knihe Rodiče určujú hranice venuje podrobne otázkam ako: Je možné vychovávať partnersky a byť pritom pre dieťa autoritou? Aké sú rozdiely medzi dôslednosťou a používaním trestov? Ako dieťa ovplyvňuje rozdielny rodičovský štýl otca a matky? Porozumie menšie dieťa zmyslu hraníc? Ako riešiť situácie, v ktorých sú deti vystavované ponižovaniu a prežívajú pocity zranenia? Ako s deťmi hovoriť o chorobe a smrti, aby to priveľmi nezaťažovalo ich psychiku? Autor uvádza tiež prípady zo svojej praxe, komentuje ich, rozoberá možné prístupy rodičov a ponúka východiská