Proč jsou šťastné děti štastné - Biddulph, Steve (Rádci pro rodiče a vychovatele, 2000)
Prečo je toľko ľudí nešťastných? Mnohí rodičia spôsobujú svojim deťom celoživotné problémy tým, že ich učia mať negatívny vzťah k sebe samým. Steve Biddulph vo svojej praktickej a humorne písanej knihe ponúka pomoc pri komunikácii s deťmi od najútlejšieho veku až do doby dospievania. Nápaditým spôsobom preberá dôležité témy: pozitívna a asertívna výchova, význam širšej rodiny a ďalších vzťahov pre rozvoj dieťaťa, pomoc detí s domácimi prácami, ako reagovať na detský vzdor, ako pomôcť deťom vyrovnať sa s nepríjemnými zážitkami, ako pomôcť deťom lepšie sa vyjadrovať. Pri tom všetkom povzbudzuje rodičov, aby boli viac sami sebou, prísnejší a súčasne láskyplnejší, pevnejší i uvoľnenejší. Ukazuje, ako opustiť staré negatívne prístupy k deťom a naplno prežívať radosť z nich a zo života