Hlavolamy pro rozvoj kritického myšlení - DiSpezio, Michael A. (Portál, 2002)
V čase, kedy sa na nás valí veľa informácií, potrebujeme stále viac schopnosť označovanú ako kritické myslenie. Je to schopnosť vyberať podstatné údaje, porovnávať ich, objavovať príčinné vzťahy a ďalšie súvislosti medzi nimi, domýšľať dôsledky svojho jednania. Michael DiSpezio vo svojej knihe hádaniek a hlavolamov využíva tieto zábavné činnosti ako prostriedky slúžiace k precvičovaniu schopností kritického myslenia. Nejde teda o žiadnu učebnicu alebo príručku o kritickom myslení. Táto kniha hlavolamov, ktorá je určená deťom od 12 rokov, taktiež dospelým, ponúka niektoré úlohy veľmi ľahké, ale aj oriešky, ktoré zaručene zapoja všetku výzbroj vašich schopností kritického myslenia. Každý v nich nájde hlavolamy, ktoré ho zaujmú, pobavia a súčasne precvičia jeho mozog