Hlavolamy pro rozvoj představivosti a myšlení - DiSpezio, Michael A.; Pošmourná, Jana (Praha : Portál, 2002)
Súbor hádaniek, hier a hlavolamov využíva tieto zábavné činnosti ako prostriedok slúžiaci k precvičovaniu schopnosti mozgu. Ich pomocou si možno overiť svoju schopnosť vizuálnej predstavivosti a zábavnou formou predstavivosť a myslenie rozvíjať. Ide teda o zaujímavý a súčasne užitočný tréning mozgu a jeho schopností. Táto kniha hlavolamov, ktorá je určená ako starším deťom (od 12 rokov), tak dospelým, ponúka vedľa úloh veľmi ľahkých aj oriešky, ktoré zaručene zapoja všetku výzbroj schopností čitateľov. Každý v nej nájde hlavolamy, ktoré ho zaujmú a pobavia. Mnohé z predkladaných hlavolamov majú pôvod v tradičných úlohách, ktoré nás sprevádzajú už po stáročia. Iné sú naopak celkom nové
Názov originálu: Visual thinking puzzles
Keywords: hry a hračky -- psychológia; imaginácia; myslenie; vnímanie zrakové; príručka; práce populárne