Z deníku bulimičky - Sladká-Ševčíková, Jana (Portál, 2003)
Mentálna bulímia je vážna porucha chovania, s ktorou sa lekári a psychológovia stretávajú v poslednej dobe stále častejšie. Prejavuje sa neodolateľnou túžbou po jedle striedajúcou sa s hladovaním, vyvolávaním zvracania alebo zneužívaním liekov na zníženie nadváhy. Podobne, ako pri mentálnej anorexii je v pozadí tohto chovania chorobný strach z tučnoty. Svedectvo o tom, ako vyzerá život s bulímiou, prináša rozprávanie ženy, ktorá touto poruchou príjmu potravy trpela dvadsať rokov. Jej denník ukazuje, ako vyzerajú začiatky a neskoršie štádiá choroby, rôzne pokusy o liečbu, a to kedy a ako sa možno tejto poruchy zbaviť. Príbeh je doplnený odbornými informáciami a skúsenosťami ďalších chorých