Nedovolte mozku stárnout - Bragdon, Allen D.; Gamon, David (Portál, 2002)
S pribúdajúcim vekom môže dochádzať k poklesu výkonnosti mozgovej činnosti, ktorej sa však môžeme brániť tým, že budeme mozog trénovať pomocou duševných činností. V tejto knihe nájdete práve techniky a zábavné cvičenia pomáhajúce udržať mozog v kondícii i vo vyššom veku. Známi americkí odborníci prehľadne zhŕňajú nové poznatky neurologických vied a psychológie o tom, čo sa v priebehu života (hlavne starnutia) deje s naším mozgom, a kombinujú ich s praktickými postupmi a radami, ako si až do staroby zachovať presne pracujúcu myseľ. Uvádzajú i testy, pomocou ktorých si môžete preveriť stav svojho mozgu. (Tieto skúšky vychádzajú z testov používaných Americkou lekárskou spoločnosťou na diagnostiku stavu duševných schopností pacientov). Autori radia, čo robiť, keď sa v týchto testoch prejavia známky poškodenia pamäti. Čitatelia sa však dozvedia i to, ktoré problémy pamäti sú bežné a netreba sa nimi znepokojovať