Obejměte své vnitřní dítě - Dvořák, Ladislav (Portál, 2004)
Kniha sa zaoberá stretnutím s našimi najhlbšími citmi – s našou citlivosťou, zraniteľnosťou a skutočnosťou, radosťou a smútkom, s láskou a hnevom, s hlbokými prežitkami, ktoré sa skrývajú za každodennou skutočnosťou – teda rozpráva o dieťati v nás. V prvej časti nájdeme rad experimentov, ktoré umožnia vyskúšať si vlastné stretnutie s vnútorným dieťaťom. Sú tu popísané i problémy, na ktoré pri tom môžeme naraziť a návrhy, ako ich riešiť. Najprv sa stretneme so svojím radostným a kreatívnym vnútorným dieťaťom a potom tiež so svojím vnútorným dieťaťom, smutným a zraneným. Zameriame sa na jeho strach, hnev a úzkosť. Dobrý vzťah k nášmu vnútornému dieťaťu umožní s pochopením prijať i jeho negatívne pocity, čo pomôže vyliečiť naše staré zranenia. Budeme mať príležitosť poznať a vychovávať i svojich vnútorných rodičov, ktorí v nás vedú s vnútorným dieťaťom dialóg. Druhá časť knihy je zameraná na prácu so zakliatiami, ktoré sme pri svojej výchove prijali, a na zdravý vývoj a rast nášho vnútorného dieťaťa