Tabu v rodinné komunikaci : o čem se v rodinách nemluví, ač by to bylo užitečné - Perner, Rotraud A.; Žárská, Monika (Praha : Portál, 2000)
Teplo rodiny, dôvera, bezpečnosť, pohoda - týmito a ďalšími atribútmi by mnohí z nás označili šťastnú rodinu. Štatistické údaje však ukazujú, že ide o klišé, ktoré nezodpovedá realite. Príčinou rodinných kríz potom často býva mlčanie o rôznych problémoch a neschopnosť členov rodiny navzájom komunikovať. Rakúska terapeutka ponúka čitateľom, ktorí sa chcú lepšie orientovať vo svojich partnerských a rodinných vzťahoch, fundované spracovanie tejto témy. Jednotlivé kapitoly doplňuje kazuistikami zo svojej bohatej praxe. Podnety, ktoré kniha ponúka, pomôžu prelomiť mlčanie, ktoré má svoj pôvod v polopravdách, nedorozumeniach a v najrôznejších tabu
Názov originálu: Darüber spricht man nicht
Keywords: rodina -- psychológia; vzťahy medziľudské; komunikácia; tabu; príručka; práce populárne