Labyrint : cesta k vlastnímu středu - Wolff, Uwe (Spektrum, 2003)
Labyrinty sú symbolom premeny, ľudskej cesty, na ktorej začiatku zaznieva povzbudenie : Dôveruj, že nájdeš cestu. Obraz labyrintu je aktuálny ako v prenesenom zmysle slova v psychológii a v duchovnej oblasti, tak i konkrétne v jeho stvárnení v kostoloch, parkoch... Labyrint je prastarým symbolom, s ktorým je možné sa stretnúť hádam vo všetkých kultúrach. Autor čitateľa zoznamuje s najznámejšími labyrintmi sveta a poukazuje na ich úlohu pri hľadaní životnej cesty a identity človeka (napr. krétsky labyrint – cesta sebapoznania, labyrint v Epidaure – cesta uzdravenia, egyptský labyrint – cesta spočinutia, labyrint z Chartres – cesta lásky, labyrint Grálu – cesta súcitu), a pod.