Teorie a náprava vývojových poruch učení a chování - Pokorná, Věra, 1939- (Portál, 2001)
Vývojové (ináč špecifické) poruchy učenia alebo chovania postihujú nemalú časť detskej a dospelej populácie. Ťažkosti detí trpiacich napr. dyslexiou, dysgrafiou alebo hyperaktivitou (ADHD)sa neobmedzujú len na školské vyučovanie, ale premietajú sa do celého sociálneho systému, v ktorom dieťa žije. Ucelený prehľad a zhodnotenie svetovej odbornej literatúry o vývojových poruchách učenia a chovania i praktické návody pre ich nápravu ponúka podstatne prepracované a rozšírené vydanie úspešnej učebnice. Autorka sa sústredila na doplnenie najnovších poznatkov o príčinách a prejavoch vývojových porúch učenia a chovania a ich klasifikáciu, a predovšetkým na nové informácie o možnostiach pomoci deťom, ktoré nimi trpia