Trénink obou polovin mozku : soubor 60 cvičení, která rozvíjejí vizuální, matematické, sociální, emoční a další dovednosti - Bragdon, Allen D.; Fellows, Leonard; Tomková, Dagmar (Praha : Portál, 2000)
Súbor 60 cvičení vo forme najrôznejších hlavolamov a hádaniek je určený všetkým, ktorí si chcú rozvinúť svoje vizuálne, jazykové, matematické, sociálne a ďalšie schopnosti - mládeži i dospelým. Pri riešení jednotlivých úloh sú totiž stimulované rôzne mozgové centrá v obidvoch hemisférach. Cvičenia sú doplnené návodmi a pre kontrolu sú v knihe uvedené aj správne riešenia. Úlohy sú dostatočne náročné aj pre skúsených riešiteľov a vďaka nápovediam sú dostupné aj ostatným
Názov originálu: Exercises for the whole brain
Keywords: hry a hračky -- psychológia; myslenie; tvorivosť; mozog -- fyziológia; zdravie duševné; príručka; práce populárne