Hry pre mamičky s deťmi : zábavné činnosti s malými deťmi - Hanšpachová, Jana (Nápady - hry - tvořivost, 2005)
V dôležitom období ranného detstva trávi väčšina detí najviac času s matkou. Na matke veľmi záleží, jej úloha poskytuje ohromné výchovné možnosti, ale aj nesmiernu zodpovednosť. Matka by nemala mať dôležitejšiu povinnosť než pretvárať okolie dieťaťa na oázu bezpečia, lásky a dôvery. Znamená to, okrem iného vedieť vždy včas reagovať na výzvy dieťaťa k hre a súčasne mať po ruke stále nové podnety, zodpovedajúce jeho telesnému i duševnému vývoju. Ako zdroj nápadov poslúži mamičkám tento súbor tradičných i nových hier a zábaviek, určených deťom už od ich narodenia. Hry sú usporiadané prehľadne, aby každá mamička ľahko vybrala vhodnú zábavu pre svoje dieťa. Nebude na to potrebovať nič viac, než čo je v domácnosti bežne k dispozícii