Hry pro posílení zdravé osobnosti : prevence problémů s agresivitou, pasivitou a závislostí - Šimanovský, Zdeněk, 1950-; Šimanovská, Barbara (Portál, 2005)
Rozvíjať zdravú osobnosť znamená dať deťom možnosť, aby boli sami sebou, umožniť im, aby slobodne komunikovali, aby citlivo vnímali hranice medzi svetom virtuálnym a skutočným. V spolupráci s odborníkmi z rôznych oblastí zhromaždili autori vo svojej knihe informácie, hry a metódy, ktoré účinne pomáhajú pri vytváraní zdravej osobnosti detí a mládeže, rozvíjajú komunikačné schopnosti, vzťahy v skupine a zvyšujú vzájomné pochopenie a schopnosť brániť sa manipulácii. Účastníci hier aktívne prekonávajú prekážky a riešia sami alebo v skupinách modelové situácie týkajúce sa najrôznejších tém: vzťahu k prírode, vzťahov medzi ľuďmi, prežitia, prvej pomoci, obrany proti reklame, peniazom, globalizácii. V zážitkových a modelových hrách , outdoorových aktivitách a pri následných rozhovoroch účastníci získavajú veľa vedomostí a zručností v bežnom živote. Osvojené spôsoby jednania a prežívania pôsobia ako prevencia problémov s agresivitou, pasivitou a závislosťou