Dramaterapie - Valenta, Milan (Portál, 2001)
Dramaterapia je metóda pomáhajúca použitím dramatických (divadelných) postupov upraviť psychické poruchy, sociálne vzťahy, dôsledky telesného alebo mentálneho postihnutia. Slúži tiež k podpore duševnej a fyzickej integrácie, rozvoju slovnej a mimoslovnej komunikácie a podporuje osobnostný rast. Patrí do širšie chápanej arteterapie a úzko súvisí s niektorými výchovnými postupmi, hlavne s dramatickou výchovou (dramatikou). Druhé, prepracované a rozšírené vydanie knihy Dramaterapie predstavuje históriu a súčasnosť odboru a jeho teoretické interdisciplinárne východiská v oblasti psychoterapie a divadelníctva, hlavne s dôrazom na teóriu dramaterapeutickej úlohy z hľadiska archetypovej školy C. G. Junga. Zároveň obsahuje rad praktických informácií o štruktúrovaní terapeutického procesu a popisuje veľké množstvo konkrétnych techník