Dramaterapie - Valenta, Milan (Praha : Portál, 2001)
Dramaterapia je metóda pomáhajúca použitím dramatických (divadelných) postupov upraviť psychické poruchy, sociálne vzťahy, dôsledky telesného alebo mentálneho postihnutia. Slúži tiež k podpore duševnej a fyzickej integrácie, rozvoju slovnej a mimoslovnej komunikácie a podporuje osobnostný rast. Patrí do širšie chápanej arteterapie a úzko súvisí s niektorými výchovnými postupmi, hlavne s dramatickou výchovou (dramatikou). Druhé, prepracované a rozšírené vydanie knihy Dramaterapie predstavuje históriu a súčasnosť odboru a jeho teoretické interdisciplinárne východiská v oblasti psychoterapie a divadelníctva, hlavne s dôrazom na teóriu dramaterapeutickej úlohy z hľadiska archetypovej školy C. G. Junga. Zároveň obsahuje rad praktických informácií o štruktúrovaní terapeutického procesu a popisuje veľké množstvo konkrétnych techník
Obsahuje bibliogr. odkazy
Kniha je určená študentom pedagogiky, hlavne špeciálnej pedagogiky a ďalších pomáhajúcich profesií, psychoterapeutom a vychovávateľom v praxi, vedúcim dramatických krúžkov a všetkým záujemcom o arteterapeutické techniky a divadlo
Keywords: psychoterapia -- metódy; dráma; príručka