Co děti nejvíc potřebují - Matějček, Zdeněk, 1922-2004 (Rádci pro rodiče a vychovatele, 2003)
Čo malé dieťa najviac potrebuje? Je to otázka, ktorá predznamenáva celú radu úvah o detskej duši. Odpoveď je zložitá aj jednoduchá zároveň. Deti potrebujú veľa vecí, ale hádam najviac istotu vo vzťahoch k ľuďom z najbližšieho okolia. Pútavé, hlboké a často veľmi osobné zamyslenie známeho detského psychológa nad životom a potrebami detí a nad úlohou psychológov, vychovávateľov a rodičov sú určené rodičom a ostatným vychovávateľom. Kniha je tretím vydaním s novým predhovorom autora