Mozek a jak ho cvičit - Gamon, David; Bragdon, Allen D.; Struková, Silvie; Caha, Jan (Praha : Portál, 2002)
Mozog je potrebné trénovať, pretože jeho výkonnosť sa posilňuje tým viac, čím viac ho používame. Autor príručky Mozek a jak ho cvičit kombinujú informácie a zábavné cvičenia. Dôležité a väčšinou nové poznatky sa týkajú fungovania mozgu, myslenia a riešenia problémov. Pozornosť je venovaná rovnako emóciám, pamäti a vplyvu starnutia na činnosť mozgu. Hry, hlavolamy a ďalšie zábavné úlohy čitateľom umožňujú vyskúšať si ihneď teoretické poznatky v praxi. Nielenže sa tu čitateľ dozvie, ako funkciu svojho mozgu lepšie využívať, ale má tiež príležitosť mozog a myslenie dôkladne precvičiť, a tak rozvíjať a zvyšovať svoje duševné schopnosti
Názov originálu: Building mental muscle : conditioning exercises for the six intelligence zones
Kniha je určená ako starším deťom, tak predovšetkým dospelým, ktorí si chcú zlepšiť svoje jazykové, matematické, sociálne, emočné, vizuálne a ďalšie schopnosti
Keywords: psychofyziológia; mozog -- fyziológia -- patofyziológia; správanie sociálne; pamäť; emócie; jazyk (reč); matematika; vnímanie priestorové; testy psychologické; príručka; práce populárne