Metody hodnocení a tolerance dětí s SPU : pro 1. stupeň ZŠ - Žáčková, Hana; Jucovičová, Drahomíra (D + H, 2006)
Aktualizované vydanie je stručným, jednoduchým návodom pri práci s deťmi so špecifickými poruchami učenia (SPU). SPU sa málokedy vyskytujú izolovane, ale skôr v kombinácii dvoch, troch i viac porúch (dysgrafia, dyslexia, dysortografia, dyskalkulia, často na báze ľahkej mozgovej dysfunkcie). Preto treba mať na zreteli jedinečnosť SPU u dieťaťa a tomu prispôsobiť individuálny prístup a posudzovanie. Brožúrka vysvetľuje všeobecné zásady aj konkrétne možnosti hodnotenia a tolerancie detí s (SPU). Poukazuje tiež na niektoré nesprávne postoje k hodnoteniu, klasifikácii a tolerancii detí s SPU