Metody hodnocení a tolerance dětí s SPU : pro 1. stupeň ZŠ - Žáčková, Hana; Jucovičová, Drahomíra (Praha : D + H, 2006)
Aktualizované vydanie je stručným, jednoduchým návodom pri práci s deťmi so špecifickými poruchami učenia (SPU). SPU sa málokedy vyskytujú izolovane, ale skôr v kombinácii dvoch, troch i viac porúch (dysgrafia, dyslexia, dysortografia, dyskalkulia, často na báze ľahkej mozgovej dysfunkcie). Preto treba mať na zreteli jedinečnosť SPU u dieťaťa a tomu prispôsobiť individuálny prístup a posudzovanie. Brožúrka vysvetľuje všeobecné zásady aj konkrétne možnosti hodnotenia a tolerancie detí s (SPU). Poukazuje tiež na niektoré nesprávne postoje k hodnoteniu, klasifikácii a tolerancii detí s SPU
Obsahuje bibliogr. odkazy
Metodický materiál určený predovšetkým pre učiteľov a pracovníkov pedagogicko-psychologického poradenstva
Keywords: poruchy učenia -- dieťa; hodnotenie vedomostí -- metódy -- normy a štandardy; výchova dieťaťa -- psychológia; vzdelávanie špeciálne -- zákonodarstvo a právna veda; Česká republika; príručka