Metódy práce s deťmi s ĽMD : predovšetkým pre učiteľov a vychovávateľov - Jucovičová, Drahomíra; Žáčková, Hana; Zörklerová, Renáta (D + H, 2004)
Ľahké mozgové dysfunkcie patria do skupiny porúch správania spojené s poruchami učenia. Vznikajú väčšinou drobným poškodením centrálnej nervovej sústavy v ranných vývinových obdobiach. V predškolskom a školskom veku sa prejavujú poruchami: motoriky, vnímania, emočnými, správania, koncentrácie pozornosti a pamäti, reči a myslenia. Brožúrka objasňuje všetky tieto poruchy, poukazuje na spôsob ich riešenia a prináša konkrétny návod na postup