Smyslové vnímání - Žáčková, Hana; Jucovičová, Drahomíra (Metody reedukace specifických poruch učení, 2003)
Zmyslové vnímanie, v širšom ponímaní, sprostredkuje interakciu s okolím – umožňuje orientovať sa v okolí a tiež aj na neho reagovať. U detí so špecifickými poruchami učenia býva tento proces vnímania nedostatočne rozvinutý, alebo sa vyvíja nerovnomerne, prípadne je porušený. Dochádza ku skreslenému vnímaniu sveta, informácie sú nesprávne vyhodnotené, a tak reakcia na ne nie je adekvátna. Pri čítaní, písaní a počítaní to znamená, že dieťa nesprávne vníma písmená, číslice, a preto s nimi i nesprávne nakladá. Brožúrka ponúka cvičenia na reedukáciu zrakového vnímania a sluchového vnímania. Jedná sa o súhrn špeciálne pedagogických postupov, ktorými sa zlepšuje výkonnosť postihnutej funkcie