Čitateľské tabuľky : základný súbor pre analyticko-syntetickú metódu nácviku čítania - Novák, Josef (Tobiáš, 2005)
Praktické tabuľky obsahujú príklady na precvičovanie čítania otvorených a zatvorených slabík a na nácvik zrakového rozpätia. Ďalej obsahujú príklady na viacslabičné slová, slovné väzby, krátke vety a výrazy z textov. Úvod sa venuje metodickým pokynom na používanie čitateľských tabuliek a podáva charakteristiku čitateľských tabuliek. Vymenúva zásady práce vychádzajúce zo všeobecných zásad nápravy dyslexie