Čitateľské tabuľky : základný súbor pre analyticko-syntetickú metódu nácviku čítania - Novák, Josef; Franková, Marta; Zelenková, Milena; Macasová, Jana (Havlíčkův Brod : Tobiáš, 2005)
Praktické tabuľky obsahujú príklady na precvičovanie čítania otvorených a zatvorených slabík a na nácvik zrakového rozpätia. Ďalej obsahujú príklady na viacslabičné slová, slovné väzby, krátke vety a výrazy z textov. Úvod sa venuje metodickým pokynom na používanie čitateľských tabuliek a podáva charakteristiku čitateľských tabuliek. Vymenúva zásady práce vychádzajúce zo všeobecných zásad nápravy dyslexie
Názov originálu: Čtenářské tabulky
Obsahuje bibliogr. odkazy
Keywords: poruchy v používaní jazyka -- terapia; čítanie; vzdelávanie špeciálne -- metódy; dyslexia -- terapia; skupiny menšinové -- vzdelávanie; poruchy učenia -- prevencia a kontrola; príručka; tabuľky