Poruchy učení v matematice a možnosti jejich nápravy - Blažková, Růžena; Matoušková, Květoslava, 1939-; Vaňurová, Milena; Blažek, Miloslav; Šafrová, Alena; Zmeková, Marta; Blažková, Irena (Brno : Paido, 2000)
Ak má dieťa problémy v matematike, treba hľadať cesty, ako mu ju priblížiť. Príčiny nezáujmu o tento predmet treba hľadať v osobnosti žiaka, osobnosti učiteľa, alebo vo vplyve rodinného prostredia. Hlavné problémy však súvisia väčšinou s abstraktným obsahom matematického učiva a metódami výučby matematiky. Kniha prináša na začiatku klasifikáciu porúch učenia, potom sa venuje príčinám porúch učenia v matematike z pohľadu učiteľa. Jedná sa väčšinou o postihnutie prístupu pri samotnom vytváraní matematických pojmov, vyvodzovaní operácií a pod. Nakoniec sú tu uvedené možnosti reedukácie niektorých ťažkostí pomocou vhodných didaktických postupov a metód práce. Na tento účel slúži tiež množstvo didaktických hier a návodov na zhotovenie vhodných didaktických pomôcok
Obsahuje bibliogr. odkazy
Keywords: poruchy učenia -- klasifikácia -- etiológia -- dieťa; matematika; vzdelávanie -- metódy; príručka