Fundraisingové aktivity : jak získat finanční prostředky od místní komunity - Polačková, Zuzana (Praha : Portál, 2005)
Fundraising je profesionálna, cielená a organizačne i časovo premyslená aktivita zameraná na vyhľadávanie sponzorov a získavanie finančných prostriedkov určených na podporu verejno-prospešnej činnosti. Kniha ponúka námety, ako sa dá zapojiť verejnosť do projektu, ktorý reaguje na ľudské potreby a zaslúži si finančnú podporu. Autorka vysvetľuje všeobecné zásady organizovania tejto činnosti, vrátane zapojenia dobrovoľníkov, predstavuje techniky fundraisingu na miestnej úrovni a hry, ktoré môžu byť využité pri získavaní financií
Obsahuje bibliogr. odkazy
Kniha je určená vedúcim a manažérom dobrovoľníckych, športových a iných verejnoprospešných organizácií, využívajú ju tiež starostovia a mestské úrady, organizátori miestnych akcií
Keywords: získavanie finančných prostriedkov -- metódy; hry a hračky; organizácie neziskové -- ekonomika; príručka