Stop traumatickým vzpomínkám : jak zvládnout posttraumatickou stresovou poruchu - Praško, Ján, 1956-; Hájek, Tomáš, 1975-; Pašková, Beáta, 1967-; Preiss, Marek; Šlepecký, Miloš; Záleský, Richard (Rádci pro zdraví, 2003)
Niektoré zraňujúce udalosti (napr. nehody, násilie, prírodné katastrofy) zasahujú hlboko do života človeka. Zanechávajú okrem ďalších škôd aj emočné zranenia, ktoré môžu byť ďaleko bolestivejšie ako telesné poranenia; dlhšie sa hoja, a pokiaľ nie sú liečené, môžu pretrvať celý život a navždy zmeniť človeka a jeho pohľad na svet. Obyčajne sa hovorí o posttraumatickej stresovej poruche (PTSD). Publikácia Stop traumatickým vzpomínkam prináša dôležité informácie všetkým, ktorí sa stali obeťami nejakej traumatickej udalosti, a tiež tým, ktorí ľuďom takto postihnutým chcú pomôcť. Je teda určená pacientom a ich blízkym, tak aj pracovníkom pomáhajúcich profesií a ďalším záujemcom o túto problematiku. Zhŕňa poznatky o tom, ako sa prejavuje posttraumatická porucha, ako ju lieči odborník, ako si môže postihnutý pomôcť sám a ako mu môže pomôcť jeho rodina a okolie. Text je písaný zrozumiteľne, s orientáciou na praktické potreby a je doplnený množstvom príbehov