Stop traumatickým vzpomínkám : jak zvládnout posttraumatickou stresovou poruchu - Praško, Ján, 1956-; Hájek, Tomáš, 1975-; Pašková, Beáta, 1967-; Preiss, Marek; Šlepecký, Miloš; Záleský, Richard (Praha : Portál, 2003)
Niektoré zraňujúce udalosti (napr. nehody, násilie, prírodné katastrofy) zasahujú hlboko do života človeka. Zanechávajú okrem ďalších škôd aj emočné zranenia, ktoré môžu byť ďaleko bolestivejšie ako telesné poranenia; dlhšie sa hoja, a pokiaľ nie sú liečené, môžu pretrvať celý život a navždy zmeniť človeka a jeho pohľad na svet. Obyčajne sa hovorí o posttraumatickej stresovej poruche (PTSD). Publikácia Stop traumatickým vzpomínkam prináša dôležité informácie všetkým, ktorí sa stali obeťami nejakej traumatickej udalosti, a tiež tým, ktorí ľuďom takto postihnutým chcú pomôcť. Je teda určená pacientom a ich blízkym, tak aj pracovníkom pomáhajúcich profesií a ďalším záujemcom o túto problematiku. Zhŕňa poznatky o tom, ako sa prejavuje posttraumatická porucha, ako ju lieči odborník, ako si môže postihnutý pomôcť sám a ako mu môže pomôcť jeho rodina a okolie. Text je písaný zrozumiteľne, s orientáciou na praktické potreby a je doplnený množstvom príbehov
Obsahuje bibliogr. odkazy
Keywords: poruchy stresové posttraumatické -- patofyziológia -- psychológia -- terapia; psychoterapia -- metódy; príručka; práce populárne