Nadměrné obavy o zdraví : rady pro klienta a jeho rodinu - Praško, Ján, 1956-; Pašková, Beáta, 1967-; Prašková, Hana, 1956-; Záleský, Richard (Rádci pro zdraví, 2004)
Nadmerné obavy o zdravie (v odbornej terminológii sa označujú ako somatoformné poruchy) predstavujú skupinu problémov, kedy si klient sťažuje na telesné príznaky, opakovane žiada o lekárske vyšetrenia, avšak nie je nájdený žiadny telesný podklad ich problémov. Priebeh ťažkostí je často chronický a je spojený s dlhotrvajúcim narušením sociálneho a rodinného chovania. Ľudia s touto poruchou často zostávajú po dlhú dobu v starostlivosti lekárov, ktorí im však nie sú schopní pomôcť. Autori knihy Nadměrné obavy o zdraví zrozumiteľne zhrňujú informácie o tom, ako tieto problémy rozoznať, akú terapiu je vhodné zvoliť, ako prerušiť bludný kruh nekonečných vyšetrení, kontrolovania a sledovania zdravotného stavu. Výklad je doplnený mnohými príkladmi