300 rad pro první rok s dítětem - Chvátalová, Helena (Rádci pro rodiče a vychovatele, 2006)
300 rád, tipov, námetov, nápadov pre prvý rok života dieťaťa nájdete zoradené v častiach: V porodnici, Po příchodu z porodnice, Výživa, Péče o pokožku, Spánek, Jak cvičit s novorozencem a kojencem, Masáže kojenců, Imunita a očkování, Vozíme a nosíme, Hračky a hry, Plavání a saunování, Každodennní starosti i radosti, Úrazy, Nemoci a postižení. Každá časť je doplnená prehľadom kníh, ktoré môžu rodičom pomôcť, a užitočnými kontaktmi. Rady lekárov, fyzioterapeutov, psychológov, ale aj skúsených mamičiek sú čerpané z posledných desiatich ročníkov časopisu Děti a my, sú lektorované detskou lekárkou a doplnené autorkinými skúsenosťami