300 rad pro první rok s dítětem - Chvátalová, Helena (Praha : Portál, 2006)
300 rád, tipov, námetov, nápadov pre prvý rok života dieťaťa nájdete zoradené v častiach: V porodnici, Po příchodu z porodnice, Výživa, Péče o pokožku, Spánek, Jak cvičit s novorozencem a kojencem, Masáže kojenců, Imunita a očkování, Vozíme a nosíme, Hračky a hry, Plavání a saunování, Každodennní starosti i radosti, Úrazy, Nemoci a postižení. Každá časť je doplnená prehľadom kníh, ktoré môžu rodičom pomôcť, a užitočnými kontaktmi. Rady lekárov, fyzioterapeutov, psychológov, ale aj skúsených mamičiek sú čerpané z posledných desiatich ročníkov časopisu Děti a my, sú lektorované detskou lekárkou a doplnené autorkinými skúsenosťami
Obsahuje bibliogr. odkazy
Kniha je užitočná pre mamičky, rodičov a vychovávateľov detí do 1 roka
Keywords: novorodenec; dojča; výchova dieťaťa; obdobie popôrodné; dojčenie; choroba -- dojča; aktivity ľudské -- dojča; príručka; práce populárne