Všechno o kojení - Weigert, Vivian (Rádci pro rodiče a vychovatele, 2006)
Úvod do praxe dojčenia zasväcuje budúce i čerstvé mamičky do jedného z najintímnejších a zároveň najdôležitejších kontaktov s dieťaťom. Dojčenie neznamená len prijímanie potravy a dôležitých nutričných a obranných látok, ktoré tvoria základ budúcej imunity človeka, ale je zároveň dôležitým prostriedkom stretávania sa dojčaťa s tým, kto je mu od narodenia najbližší - s mamičkou. Pri dojčení sa dieťa aj matka učia navzájom komunikovať, reagovať na jemné podnety, prispôsobovať sa jeden druhému. Kniha uvádza do prípravnej fázy dojčenia už pred pôrodom dieťaťa, pripravuje matku na prvé obťažné okamžiky, kedy sa dieťa učí umeniu prijímať materské mlieko, ponúka rôzne návody k masážam pŕs a k zaobchádzaniu s materským mliekom a nezabúda ani na rôzne životné situácie, kedy sa dojčenie stáva problémom (alergie dieťaťa alebo matky, dojčenie popri zamestnaní, plač dojčaťa pri dojčení, narušený spánok a pod.)