Trénink emocí : práce s emocemi na základě racionálně emoční terapie - Ellis, Albert (Spektrum, 2002)
Môžeme skutočne odmietnuť cítiť sa mizerne? Môže racionálne myslenie zmeniť naše emócie? Ako racionálne premýšľať o sebe, o druhých a svojich životných podmienkach? Odpovede na tieto a ďalšie otázky prináša kniha Alberta Ellise, ktorej základné posolstvo sa dá vyjadriť veľmi jednoducho: Väčšina emočného utrpenia a psychických trápení nie je potrebná, predstavuje neprimeranú reakciu človeka na realitu a môže byť do značnej miery redukovaná. Hnev, úzkosť a depresia nielenže často nie sú nutné, ale sú dokonca niekedy aj neetické. Ak totiž človek pripustí, aby ho niečo neprimerane emočne rozrušovalo, je predovšetkým nespravodlivý voči sebe samému. Racionálne emočná terapia ponúka možnosti, ako ovplyvniť svoje neprimerané emócie a jednanie. Kniha zaujme čitateľa snažiaceho sa o hlbšie porozumenie seba a o kultiváciu vlastného psychického života