Očkování : otázky a odpovědi - Beran, Jiří, 1950- (Galén, 2006)
Veľa rodičov zvažuje, či svoje deti dať očkovať a proti čomu, ale i to, či sa dajú očkovať oni sami. Táto kniha im bude dobrým poradcom. Nájdu v nej odpovede jednak na všeobecné otázky o očkovaní, ale tiež na celú problematiku očkovania u detí, v dospelosti a ďalej špecifiká očkovania pri cestách do zahraničia. V poslednej časti knihy je uvedený prehľadný zoznam všetkých dostupných očkovacích látok. Sú uvedené v chronologickom poradí, teda podľa názvu infekcií, proti ktorej vytvárajú ochranu. Navyše sú doplnené ďalšími údajmi, napríklad ako sa očkovacia látka podáva, kedy treba preočkovávať a podobne. Kniha je doplnená mnohými obrázkami a tabuľkami