Komplexní péče o pacienta se stomií - Kenezová, Marcela; Kubátová, Lucie; Nováková, Svatava; Otradovcová, Iva (Praha : Galén, 2006)
Brožúrka od skúsených ošetrovateliek je členená na nasledujúce kapitoly: anatómia zažívacieho traktu, ochorenie tenkého a hrubého čreva, typy operačných výkonov na hrubom čreve, stómia, urostómia, predoperačná starostlivosť, pooperačná starostlivosť, výmena stomického systému, stravovanie stomikov, ambulantné sledovanie pacienta so stómiou, stomické pomôcky, časté pooperačné komplikácie, následné komplikácie stómie, irigácia stomika - výplach čreva, sexuálny život stomika, príloha - Charta práv pacienta so stómiou
Příloha periodika Florence, roč. 2, č. 7-8 (2006)
Obsahuje bibliogr. odkazy
Keywords: stómy chirurgické; pacienti; starostlivosť zdravotná komplexná; stómia -- ošetrovanie; príručka